Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Држава тражи 2.500 инструктора пописа: Истиче рок за пријаву

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаАнкете за попис становништва у Русији
Анкете за попис становништва у Русији - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
Пратите нас
Заинтересовани за посао инструктора на предстојећем попису становништва могу да се пријаве до вечерас до 20 часова, објавио је данас Републички завод за статистику.
Попис становништва, домаћинстава и станова обавиће се од 1. до 31.октобра а инструктори ће бити ангажовани од 23. августа до краја пописа.
Како је најављено из Завода, за посао пописа биће неопходно ангажовање око 2.500 инструктора, пренео је Танјуг
Инструктори пописа имају обавезу да присуствују петодневној обуци, савладају методологију пописа и рад у апликацијама за прикупљање података и мониторинг, те да спроведу петодневну обуку кандидата за пописиваче, и да на територији за коју су задужени прате ток пописивања, контролишу рад пописивача који су им додељени, дају им потребна упутства и помажу им у раду и решавању спорних ситуација током пописивања, саопштено је из Завода за статистику. Један инструктор је, у просеку, задужен за мониторинг рада седам пописивача.
Ко жели да постане инструктор, мора да буде држављанин Србије, да има пребивалиште или пријављено боравиште у Републици Србији, најмање 18 година старости у тренутку попуњавања пријаве, стечено најмање четворогодишње средње образовање, да није осуђиван или да се против њега не води истрага или кривични поступак.
Такође, за кандидате је неопходно познавање рада на рачунару (Офис, интернет), на шта ће бити тестирани. Предност је и могућност коришћења сопственог рачунара и приступ интернету током периода ангажовања.
Кандидати изабрани за инструкторе закључиће са Заводом уговор о привременим и повременим пословима ако су незапослени, запослени са непуним радним временом и старосни пензионери. Запослени код другог послодавца са Заводом ће закључити уговор о допунском раду.
Кандидати могу да се пријаве за рад само на територији општине или града у којој станују (живе). Изузетак су студенти који се школују ван места становања. Они могу да се пријаве за рад у својој општини/граду или у општини/граду где привремено бораве током студија.
Кандидати се пријављују искључиво попуњавањем електронске пријаве, наводе из Завода.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала