- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пиратство и лов на Русију: Прва реакција на задржавање руског брода са житом у Турској

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаГеленџик, Црно море
Геленџик, Црно море - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
Пратите нас
Задржавање брода са житом у Турској је пиратерија, саопштио је Владимир Рогов, члан војно-цивилне администрације Запорошке области.

„Организатори ове ситуације вештачки блокирају продају жита, почео је лов на руске бродове који превозе жито. Оптужују Русију да припрема глад у свету, док истовремено не дозвољавају Русији да продаје своје жито. Не постоје одлуке суда да се задржи брод. Већ постоји претпоставка да је Русија крива“, рекао је он Спутњику.

Он није нити потврдио нити негирао информацију да је брод утоварен у Бердјанску. У сваком случају, по његовим речима, Русија ће бити оптужена.
„Према писању медија, на задржаном броду било је 4.500 тона жита, док је на том који је испловио из Бердјанска било натоварено 7.000 тона. Ово је класична пиратерија. Чак и да 100 пута кажем да то није наше жито, биће задржано, макар долазило са Кубана или из Сибира. Нема смисла правдати се, ово је лов на Русију“, закључио је Рогов.
Раније је било саопштено да је у Турској, на захтев Кијева, задржан руски теретни брод који је, наводно, превозио "украјинско жито".
Црно море - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
РУСИЈА
У Турској задржан руски теретни брод
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала