- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Продужен рок важења туристичких ваучера до 30. новембра

© Wikipedia / Bot (Magnus ManskeЦентрални парк у Врњачкој Бањи
Централни парк у Врњачкој Бањи - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
Пратите нас
Влада Србије и Министарство трговине, туризма и телекомуникација, прихватили су иницијативу удружења "Моја Србија" за продужење рока важења додатне квоте ваучера за одмор у Србији до 30. новембра, саопштило је данас то удружење.
Додаје се да се у иницијативи наводи да су нове субвенције за одмор у Србији изазвале велико интересовање, али су због великог броја ваучера и кратког рока у коме они могу да се користе, многи грађани имали проблеме при проналажењу слободног смештаја, па је затражено продужење рока важења ваучера.
Влада Републике Србије одобрила је 200.000 ваучера у вредности од по 15.000 динара за све грађане који испуњавају предвиђене услове, као и додатних 100.000 ваучера у вредности од по 10.000 динара за оне грађане који су остварили своја права и добили ваучер од 5.000 динара у јануару ове године.
"Моја Србија" је саопштила да је за само седам дана подељено скоро 150.000 ваучера, а многобројни угоститељски објекти ће захваљујући овој акцији, током августа, септембра и октобра бити попуњени до последњег места.
"Продужетак акције до 30. новембра помоћи ће грађанима да нађу одговарајући смештај и да лакше планирају свој одмор у Србији, а са друге стране, помоћи ће и угоститељима да попуне капацитете током новембра, који је најнепопуларнији период за туризам, током кога су многи објекти потпуно празни", наводи се у саопштењу.
Оцењује се да се акција поделе ваучера за субвенционисани одмор у Србији током претходних седам година показала као једна од најисплативијих и најпопуларнијих субвенција у српској привреди.
"Моја Србија" истиче да домаћи туризам сваке године бележи двоцифрену стопу раста и да увећани приходи од домаћих туриста неминовно доводе до повећања нивоа инвестиција у туристичку инфраструктуру.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала