- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

НБС упозорава: Појавиле се лажне ФБ странице - траже податке с картица због промотивних акција

© Sputnik / Лола ЂорђевићНБС
НБС - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
Пратите нас
Народна банка Србије обавестила је кориснике о постојању лажних страница централне банке на Фејсбуку, које користе име и лого НБС и ДинаЦард картице и навела да је о њима обестила кориснике, а о кривичном делу надлежне државне органе.
Саопштено је да НБС идентификовала лажне странице на друштвеној мрежи Фејсбук иза којих она не стоји.

"У питању су примери страница на којима се користи име и лого Народне банке Србије и од корисника ДинаКард картица, у склопу наводних промотивних акција, захтева да оставе податке с платне картице", навела је НБС.

Оцењено је да је реч о лажним страницама преко којих се прикупљају и злоупотребљавају лични подаци корисника и подаци о платној картици због чега је НБС одмах реаговала.
Преко своје странице на овој друштвеној мрежи, упозорила кориснике да су у питању лажне станице и да не достављају своје личне податке.

"У случају да су корисници унели податке са своје платне картице, потребно је да, у што краћем року, о томе обавесте банку издаваоца платне картице", поручила је НБС.

Наводи се да су лажне странице пријављене надлежним органима ради спречавања преваре и откривања починилаца кривичног дела.
У саопштењу централна банка наводи и адресу једине званичне Фејсбук странице Народне банке Србије - www.фацебоок.цом/НароднабанкаСрбије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала