- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковићу забрана, Надалу топла добродошлица

© AFP 2023 / ANNE-CHRISTINE POUJOULATНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Наставак сезоне Новака Ђоковића и даље је под великим заном питања док је све извесније да ћемо Рафаела Надала гледати ускоро на Мастерсу у Монтреалу од осмог августа. Опорављени Шпанац неометано може да путује у Канаду, док срспки ас због одлуке да се не вакцинише нема дозволуда уђе у земљу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Притисак на америчке власти и све оне који не пуштају Новака Ђоковића у земљу је све већи, а изјаве званичника све више личе једна на другу.
Изузећа нема, то јасно стављају до знања како из Њујорка где Новак неће моћи да игра УС опен, тако и из Канаде где српски ас неће бити у могућности да наступи на Мастерсу.
Неколико дана након што је Ежан Лепјер, директор турнира у Монтреалу, изјавио да верује да Канада неће изменити правила као и да Новак неће примити вакцину, похвалио се информацијом да на турнир долази Рафаел Надал.
„Ситуација је јасна, или ће Канада да промени правила по питању вакцинације или ће Ђоковић морати да заврне рукав и прими вакцину. Не сматрам ниједан од та два сценарија вероватним“, рекао је Лапјер, да би потом оптимистично говорио о Надалу.
„Надал жели да дође у Монтреал и његове хотелске собе су већ резервисане. Послали смо му картон лоптица које ћемо користити током турнира, како би могао да се припреми. Очекује се да од понедељка почне са тренинзима“, рекао је Лапјер.
Правила према којима Новаку долазак у Канаду није дозвољен су и даље на снази, међутим можда није на Лапјеру да говори о томе хоће ли се она мењати.
Јасно је да Ђоковић има све мање времена, али је и добро познато да српски ас и даље чека званичне потврде и да би волео да игра како у Монтреалу тако и Њујорку.
На Мастерсу у Канади током каријере српски ас освојио је два трофеја, док је Надал стигао пет.
Новак се налази на спсику учесника за овогодишњи турнир, али тек ће пред почетак Монтреала бити познато да ли сви тенисери са листе играју.
Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
СПОРТ
Руски Спартак „поклонио“ шампионке Србији и Казахстану
Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
СПОРТ
Александра добро дошла назад
Аслан Карацев, руски тенисер - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
СПОРТ
Немци хтели да забране тенис Русу и Грузијцу – а они ће играти усред Хамбурга
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала