- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

У Истри уведене рестрикције воде – нема ни туширања на плажама

© Flickr / Luis Славина
Славина - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
У Истри је од поноћи на снази рестрикција воде првог степена. Односно, уведена је забрана коришћења пијаће воде за прање возила, улица, тргова, јавних и приватних површина, јавних зелених површина, као и за туширања на плажама и купалиштима, а изузетак су пијаце и рибарнице.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Та мера је донета на састанку истарског жупана с градоначелницима и директорима водовода у петак, јер хидролошка ситуација на подручју Истре већ неко време није повољна, а знатније падавине се не очекују у наредних месец дана, преноси Сеебиз.
Истарски жупан Борис Милетић је позвао све грађане, пословне субјекте и туристе да рационално троше питку воду "како не бисмо били приморани да доносимо још рестриктивније мере, све у циљу сталног снабдевања питком водом наших грађана и гостију."
Метеоролози најављују да ће Хрватску ове недеље захватити нови топлотни талас, па би суша могла да потраје.
Контролу спровођења мере редукције коришћења питке воде обављаће комунални редари који ће уочене прекршаје пријављивати Државном инспекторату.
Државни инспекторат ће прекршиоце делимично или потпуно искључити из система водоснабдевања, све док трају мере редукције, наводи се у информацији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала