- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кинески медији: Антируске санкције су показале неефикасност

CC BY-SA 4.0 / Czzhermit / (cropped image)Капија Божанске моћи у Пекингу
Капија Божанске моћи у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
Пратите нас
Санкције које је Европска унија увела ове године против Русије показале су да нису ефикасне, а даље ограничавајуће мере против Москве биће пре свега симболичке а њихов утицај ће бити минималан, оценио је кинески државни лист „Глобал тајмс“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Европска унија је схватила, наводи се у чланку, да није успела да уништи Русију чак ни максималним санкцијама, тако да ће нове мере бити још мање ефикасне.
Кинески аналитичари указују да су у Бриселу почели поново да разматрају нове санкције чим су се нашли под притиском САД и неких држава централне и источне Европе, на пример Литваније.
На санкције ће подстицати и Чешка, иако у ЕУ схватају да мере немају неког нарочитог ефекта, сматрају аналитичари.
Поред тога, указује се у чланку, многе европске земље су забринуте да би Русија могла да смањи или у потпуности прекине испоруке гаса у Европу због чега ЕУ, док осмишљава нови пакет санкција, тражи по свету алтернативе руском гасу како би спремно дочекала зиму.
Директор Института за међународне односе при Народном универзитету Кине Ван Ивеј рекао је за „Глобал тајмс“ да се одговор на питање колико ће још дуго ЕУ уводити санкције Русији налази у САД јер многе од тих мера захтевају усаглашавање са Вашингтоном.
Он наводи да упоредо с тим у ЕУ се више расту страховања у односу на САД јер у ЕУ схватају да се на Америку не могу ослонити.
А у случају да Доналд Трамп поново дође у Белу кућу, Унија практично неће бити ни од каквог значаја за САД.
Аналитичари сматрају да у ЕУ, имајући све то у виду, теже сарадњи са другим великим земљама као што је Кина, схватајући да је учешће Пекинга неопходно у решавању бројних питања.
Лист наглашава да Кина и ЕУ по питању украјинске кризе имају неке подударне ставове, јер ниједна од њих не желе хаос или рат и настоје да допринесу што скоријем прекиду ватре, а сличне погледе имају и по питању хуманитарне помоћи.
Кинески министар спољних послова Ванг Ји - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
СВЕТ
Кина неће имати пасиван став према украјинској кризи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала