- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик разговарао са руским амбасадором: Дејтонско уређење гарант опстанка БиХ

© Sputnik / Лола Ђорђевић Милорад Додик
 Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас у Источном Сарајеву са амбасадором Руске Федерације Игором Калабуховом о актуелној политичкој ситуацији и БиХ и региону.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Саговорници су указали на значај Дејтонског мировног споразума који гарантује безбедност БиХ и њен опстанак.
Калабухов је поновио став Русије о потреби поштовања Устава БиХ, који је гарант опстанка БиХ и равноправности два ентитета и три конститутивна народа, саопштено је из Кабинета српског члана Председништва БиХ.
Он је нагласио да је дејтонски Устав гарант опстанка БиХ, те да Русија подржава очување територијалног интегритета и дејтонског уређења БиХ.
Додик и Калабухов разговарали су и о значајним пројектима који су договорени приликом његове недавне посјете Санкт Петербургу, међу којима је и изградња гасовода за Републику Српску, који би омогућио снадбевање гасом и корисника у Федерацији БиХ по нижим ценама, за шта се Додик заложио код званичника Руске Федерације.
Додик је замолио амбасадора Калабухова да пренесе изразе захвалности председнику Русије и министру спољних послова Владимиру Путину и Сергеју Лаврову на топлој добродошлици и гостопримству током његове посете Санкт Петербургу, пренела је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала