- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Жељка Цвијановић: Писмо конгреса Бошњака у функцији скретања пажње са мрачног имиџа БиХ

© Sputnik / Дејан СимићЖељка Цвијановић
Жељка Цвијановић - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
Пратите нас
Писмо Конгреса Бошњака упућено америчким званичницима је у функцији скретања пажње са мрачног имиџа Босне и Херцеговине, оценила је данас председница Републике Српске Жељка Цвијановић.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Она је рекла за Срну да су, како је навела, острашћени, тенденциозни и безобразни навикли да виком и галамом праве притисак на сваког странца да би им испунили унитаристичке политичке жеље и снове о БиХ, у којој Срби и Хрвати климају главом и пузе пред њиховим политичким амбицијама, преноси РТРС.
На питање да прокоментарише писмо које је извршни директор Конгреса Бошњака Северне Америке, Селма Порчо, упутила званичницима САД, а у којем захтева да председници РС забране улазак у Америку, да је ставе на листу одређених држављана и особа за блокирање и откажу све састанке са њом, Цвијановић је предложила Порчо да пише америчким институцијама да забране улазак, како је навела, „њеним политичким перјаницама које су у својој политичкој или дипломатској каријери делили пасоше радикалним екстремистима који су одсецали главе и имали везе са сваким терористичким актом у свету“.
Цвијановић је додала да такви још раде у институцијама БиХ и „крстаре светом“ само са једним циљем - да причају против Републике Српске и њених званичника.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала