- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Египат: Није било никаквог договора са Кијевом о испоруци жита

© Sputnik / Илья НаймушинЖетва жита
Жетва жита - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
Пратите нас
Министар за снабдевање Египта Али ел Мусејлихи саопштио је Спутњику да Каиро није раскинуо уговор са Кијевом о испоруци пшенице, јер није било ништа ни договорено.
"Поништен је тендер, који смо одржали пре почетка руске специјалне операције. Али није било договора о слању конкретног терета, нису разрађена логистичка питања, нити су одређене луке из којих би кренуо извоз. Тако да нисмо поништили никакве споразуме – у овом случају нису ни били закључени“, рекао је он.
„Али заиста чекамо 63.000 тона жита, које смо заправо раније купили од украјинске стране. Знамо да је наша роба већ у луци и биће нам ускоро послата“, додао је он.
Поништавање ранијег тендера за испоруку украјинског жита, према речима министра, десило се у договору са украјинским добављачима.
„Украјинска страна је јасно ставила до знања да неће моћи да нам испоручи четири партије жита које су биле обухваћене тендером. Због тога је одлучено да се резултати пониште. Али, понављам, нису закључени никакви уговори о снабдевању. Увек се са разумевањем односимо према ситуацији у којој се налазе наши добављачи: из Русије, Украјине или других земаља“, рекао је египатски министар.
Раније је Ројтерс јавио да је Египат раскинуо уговоре са украјинским компанијама о испоруци 240.000 тона пшенице.
 Пшеница  - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
РУСИЈА
Лавров: Руски извозници жита су посвећени својим обавезама; Русија неће молити да се санкције укину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала