Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Антисрпска хистерија на КиМ не јењава“: Разваљена капија на улазу у посед цркве у Призрену

© Фото : Канцеларија за Косово и МетохијуРазваљена капија на улазу у посед цркве у Призрену
Разваљена капија на улазу у посед цркве у Призрену - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
Пратите нас
Гвоздена капија на улазу у посед цркве Светог Спаса у насељу Поткаљаја у Призрену разваљена је, саопштила је Канцеларија за КиМ. Истиче да антисрпска и антицивилизацијска хистерија на Косову и Метохији не јењава.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Поводом најновијег инцидента, Канцеларија за КиМ захтева брзу реакцију полиције и тражи најоштрије санкције за извршиоце тог злодела.

"Антисрпска и антицивилизацијска хистерија на Косову и Метохији не јењава упркос упорним апелима званичног Београда на смиривање тензија и заустављање напада на Србе, њихову имовину и објекте Српске православне цркве", каже се у саопштењу Канцеларије.

Подсећа се да је црква више пута била на мети вандала, те да је раније откинут крст, а пре тога су и украдена врата са капије.
"Овај споменик културе од изузетног значаја албански екстремисти су запалили и тешко оштетили током мартовских немира 2004. године", наводи се у саопштењу.
Додаје се да је почетка године ово 13. напад на објекте Српске православне цркве, што "недвосмислено показује степен верске и националне нетолеранције Албанаца према Србима на Косову и Метохији".
"Притисци на српски народ и угроженост верских објеката расту из дана у дан, а албански политичари додатно појачавају међуетнички раскол покушајима да оптуже Београд за сву своју неспособност да на простору КиМ обезбеде миран суживот за људе свих националности", закључује Канцеларија за КиМ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала