- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик о Тужилаштву БиХ и фотографијама страдалих Срба: То довољно говори о мраку у којем живимо

© Фото : Спутњику уступила РТРСФотографије српских жртава
Фотографије српских жртава - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
Пратите нас
Уколико је тачна информација да се тужилаштва баве постављањем фотографија убијених Срба код Братунца, а не тиме ко их је и како убио, то довољно говори о мраку у којем живимо готово 30 година након рата, истакао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Данас би да забране да показујемо њихове фотографије, следећи корак би била забрана и да их помињемо. Ако неко мисли да је то начин да нас ућуткају поручујем им да губе време. И како записа велики Шантић: „И кад нам мушке узмете животе, гробови наши бориће се с вама“, написао је Додик на Твитеру, преноси Танјуг писање РТРС-а.
Пре три седмице на путу Братунац - Поточари освануле су фотографије убијених Срба, које су у последњем рату убили припадници 28. дивизије тзв. Армије БиХ из Сребренице под командом Насера Орића.
За убиство 3267 Срба на овом подручју у протеклом рату, међу којима су жене и деца, нико никада није кривично одговарао.
Међутим, тужитељка Окружног тужилаштва у Бијељини наложила је истог дана да се уклоне фотографије које су биле постављене на јавној површини.
Српско гробље у Братунцу, близу Сребренице - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
РЕГИОН
„Српске ране боле само Србе“: Ни после 30 година нема правде за убијене /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала