Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Управа полиције Црне Горе: Порфирије је у Црну Гору ушао по прописима

© Фото : Уступљено СпутњикуДолазак патријарха Порфирија на Острог
Долазак патријарха Порфирија на Острог - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
Пратите нас
Делегација Српске православне цркве, на челу са патријархом Порфиријем у Црну Гору је ушла у складу са одредбама Закона о граничној контроли, наводи се у саопштењу црногорске Управе полиције којим се демантују тврдње појединих медија да је поглавар СПЦ тражио да неке полицијске старешине буду у његовом обезбеђењу.
Саопштење Управе полиције уследило након медијских тврдњи да патријарх Порфирије јуче није ушао у Црну Гору у складу са прописима.
Полиција прецизира да у поступку вршења граничне контроле није било никаквог обмањивања и да патријарх није захтевао да одређене полицијске старешине руководе пословима његовог обезбеђења.
Истичу да је делегација у Црну Гору ушла у складу са Законом о граничној контроли, којим је, између осталог, прописан прелазак државне границе ван граничног прелаза, да је извршена контрола преласка државне границе пет особа на подручју кампа Сектора полиције посебне намене на Златици, као и да су контролу извршили службеници граничне полиције, преноси Танјуг.

„Приликом повратка, гранична контрола извршена је на Аеродрому Подгорица, а прелазак државне границе је у оба случаја евидентиран у бази података која се води у Станици граничне полиције Аеродром Подгорица, чији службеници су обавили предметну граничну контролу. У поступку вршења граничне контроле није било никаквог обмањивања, док је командирка Станице граничне полиције Аеродром Подгорица послове и задатке обављала у складу са законским надлежностима, при чему је, у конкретном случају, о њеном поступању, сходно захтеву, непосредно након доласка делегације, упознат претпостављени начелник Регионалног центра граничне полиције ‘Центар‘, Васко Аковић“, наводи се у полицијском саопштењу.

Дритан Абазовић и патријарх Порфирије - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
РЕГИОН
Шеф црногорске граничне полиције дао оставку - због патријарха Порфирија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала