- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Велика швајцарска банка разматра гашење више хиљада радних места

CC0 / Pixabay / Швајцарски франак
Швајцарски франак - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
Пратите нас
Швајцарска банкарска група Креди Свис расправља о гашењу више хиљада радних места широм света, тврди „Блумберг њуз“, позивајући се на добро упућене изворе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Очекује се да ће Креди Свис финализирати планове у наредних неколико месеци и истражити неефикасност службе за управљање инвестицијама на дневном нивоу, као и службе за управљање ризиком и информационим технологијама, у оквиру напора да преобликује своје инвестиционо банкарство, наводи се у извештају њујоршке агенције.
Креди Свис је крајем јула пријавио губитак од 1,59 милијарди швајцарских франака (1,65 милијарди долара) за друго тромесечје, подбацивши значајно у односу на тржишна очекивања.
Банка је прoшлог месеца такође именовала шефа за управљање имовином Улриха Кернера за свог новог главног извршног директора. Његов задатак је да смањи сектор инвестиционог банкарства и трошкове за више од милијарду долара како би помогао банци да се опорави од низа скандала и губитака.
Креди Свис банка је раније саопштила да има за циљ да скрати рок за уштеду трошкова убрзаним спровођењем мера, уведених прошлог новембра у оквиру програма реорганизације, с циљем системске уштеде од 1,0 до 1,5 милијарди франака годишње до 2024.
Банка је пооштрила мере контроле након што је претрпела милијарде долара губитака због грешака у управљању ризицима и прилагођавању пословања, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала