Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Амерички амбасадор и Брнабићева очекују конструктиван састанак у Бриселу

Пратите нас
Председница Владе Србије Ана Брнабић данас је у разговору са амбасадором САД у Србији Кристофером Хилом изразила уверење да ће састанак 18. јула у Бриселу са Мирославом Лајчаком на који су позвани председник Србије и премијер привремених институција у Приштини бити конструктиван и нагласила да је очување мира у региону један од приоритета Србије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Амбасадор Хил је поновио став да је наставак разговора једини пут за решавање отворених питања и истакао да САД снажно подржава дијалог уз посредовање Европске уније.
Говорећи о дијалогу Београда и Приштине, Брнабић је изразила уверење да ће "састанак поводом нове рунде дијалога 18. августа у Бриселу бити конструктиван, нарочито у светлу актуелне ситуације и једностраних потеза Приштине", саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.
Она је истакла да је очување мира и стабилности у региону један од кључних приоритета и да Србија остаје посвећена улагању додатних напора у циљу развоја регионалних односа у свим областима.
Чврсту подршку регионалној сарадњи, како је оценила премијерка, Србија пружа и кроз иницијативу „Отворени Балкан“, која се показала као ефикасан оквир за решавање питања важних за наше грађане.
Саговорници су истакли да постоји велики потенцијал за сарадњу у области енергетике, пре свега када је реч о пројектима обновљивих извора енергије.
Брнабић оценила је да је енергетска безбедност тема од изузетног значаја за Србију и да је неопходно учинити нови искорак у циљу енергетске транзиције и изградње нових енергетских капацитета и у том смислу видимо потенцијал за сарадњу са САД.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала