- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

ДФ: Абазовић и Јоковић да се одреде према нашој понуди

© Небојша ПоповићКонференција за штампу Демократског фронта
Конференција за штампу Демократског фронта - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
Пратите нас
Демократски фронт констатује да су премијер и потпредсједник Владе Дритан Абазовић и Владимир Јоковић својим јучерашњим ћутањем игнорисали њихову јавну понуду о ресетовању односа парламентарне већине, која би кроз модел техничке владе била задужена да припреми и организује парламентарне, предсједничке и локалне изборе у једном дану.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Они позивају Абазовића и Јоковића да „након што је извесно да је Абазовићева влада пала, и да не постоји теоретска могућност да, после свега, половина министара који су били за потписивање Темељног уговора, настави да функционише са готово другом половином која је била против потписивања, сматрали смо нашу понуду државничком, одговорном, и што је најважније, у интересу грађана Црне Горе”, саопштили су из ДФ-а.
Пошто је Влада изгубила подршку две трећине посланика који су је подржавали, из ДФ-а сматрају да су Абазовић и Јоковић првопозвани да одговоре на њихову понуду.

„Без обзира на политичке и идеолошке разлике, верујемо да је овај предлог прихватљив већини респектабилних политичких субјеката и да представља једини могући излаз из постојеће кризе”, саопштили су из тог савеза.

Они су напоменули да игнорисање ове озбиљне друштвено-политичке кризе не може да траје у недоглед.
„Позивамо Абазовића и Јоковића да се у наредних неколико дана јасно одреде о нашој поштеној понуди, јер ће их у супротном ДФ препустити њиховој судбини”, поручили су из ДФ-а.
Црногорски премијер Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
РЕГИОН
Ресет или нови избори: Да ли би рушење владе Дритана Абазовића дало нову шансу Ђукановићу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала