- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Епископ Методије о „Олуји“: Протерали су наш народ, а земља им је све више пуста

© Sputnik / Бобан НововићВладика Методије
Владика Методије - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
Пратите нас
Епископ будимљанско-никшићки Методије поручио је, поводом данашњег обележавања оружане акције Олуја, током које је из Хрватске протерано око 250.000 Срба, док је око 2000 њих погинуло или се и данас воде као нестали, да молитвено увек треба да се сећамо страдања нашег народа, који је прогнан из Српске Крајине.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

"Сећамо се њих, молимо се Богу и знамо да, иако су тада они који су то чинили нашем народу, на простору на којем сад они живе, у тој својој држави, мислећи да ће себе усрећити, своју државу и народ тако што ће други народ, који не навиде, мрзе, не воле протерати и тиме себи више места и простора учинити за живот, који ће им бити удобнији, лепши, ових 27 година којих је протекло показало је да тих 200 и више хиљада наших протераних сународника дупло мањи број од оних Хрвата који су, за ових неколико година, отишли из своје земље, из које су протерали наш народ, тиме сведочећи да себе нису усрећили него да се та земља све више пуста и полако исељава", казао је епископ Методије јуче у манастиру Ðурђеви ступови.
Поручио је да је ово велика опомена не само за њих који су направили тај велики грех према својим суседима и сажитељима, народу који је ту аутентичан и аутохтон, и који је протеран.
"То је опомена за све оне који мисле да, тјерајући друге људе који су различити и на различит начин се Богу моле, или се уопште не моле, да ће усрећити себе и своју државу ако њих буду протерали, ако им буду нанели зло. Ако се зло врши у име неког вишег циља, тај циљ и резултат ће увек бити наопак и пропаст, јер то није начин. Тако нас није Христос учио како треба да живимо. На тај начин сигурно нећемо бити изабрани у последњем дану, када Христос буде долазио", навео је владика будимљанско-никшићки, пренео је подгорички Дан.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала