- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Грмело код Беле куће: Четири особе тешко повређене у удару грома /видео/

CC0 / Pixabay / Невреме - илустрација
Невреме - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
Пратите нас
Четири особе тешко су повређене након што их је погодио гром недалеко од Беле куће, саопштили су локални званичници из Вашингтона.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Портпарол вашингтонске Ватрогасне службе Вито Мађоло изјавио је да су у четвртак нешто пре 19 сати по локалном времену два мушкарца и две жене ишли тргом Лафајет, из смера Беле куће, када је гром ударио у њиховој непосредној близини, објавио је „Њујорк тајмс“.
Агенти тајне службе и локална полиција су се нашли у близини и одмах су помогли повређенима, додао је Мађоло, а четворо повређених је пребачено у оближње болнице.
Четворо повређених су, очигледно, стајали у близини дрвећа у локалном парку када је ударио гром, казао је Мађоло.
„Дрвећа нису безбедна места током олује“, упозорио је он.
Након великих врућина које су ишле преко 35 степени током дана у четвртак, на област Вашингтона предвече се сручила јака олуја.
„Њујорк тајмс“ наводи и податке статистике америчких Центара за контролу и превенцију болести где се наводи да је шанса да човека погоди гром мања од један у милион, а да близу 90 одсто људи преживи удар.
Од 2006. године, забележено је 444 смртних случајева у САД од удара грома, а само у овој години погинуло је девет особа, показују подаци Националне метеоролошке службе, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала