- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

НБС 11. августа доноси пакет мера због већих наканда банака

© Sputnik / СпутњикДинари
Динари - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
Пратите нас
Народна банка Србије потврдила је данас да ће 11. августа донети пакет мера и прописа како би заштитила стандард грађана Србије, поводом најава и одлука појединих банака да повећају накнаде за одређене услуге повезане с платним рачунима.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

"Народна банка Србије на првој редовној седници Извршног одбора 11. августа ће донети пакет мера и прописа како би заштитила стандард грађана Србије", саопштила је централна банка.
Навела је, поводом појединих апела и позива да НБС предузме мере у вези са накнадама банака, да интензивно ради на решењу које ће у најкраћем року бити усвојено и примењено тако да се на најбољи начин заштити стандард грађана Србије.
"Иако постоји неспорно право да свака тема буде предмет обраћања јавности, истичемо да је сувишно на овај начин говорити о проблему на којем НБС већ убрзано ради и када је већ обавестила јавност у ком року ће бити донете одлуке од интереса за грађане Србије", кажу у НБС.
Доношење оваквих одлука подразумева анализу стања и ефеката, о чијим детаљима се НБС неће оглашавати пре него што те одлуке донесе, навела је централна банка и додала да ће јавност о свим детаљима мера убрзо бити обавештена.
При томе, за разлику од удружења и организација које дају неодговорне и неосноване изјаве, НБС има законску обавезу да води рачуна о финансијској стабилности земље и оваквим темама приступа са највећом пажњом и одговорношћу, истиче се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала