- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

У Будви тренутно 40.749 гостију

© AP Photo / EILEEN KOVCHOKБудва, Црна Гора
Будва, Црна Гора - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
Пратите нас
На основу званичних података које Туристичка организација општине Будва сваке седмице добија од хотела, кампова, хостела, одмаралишта и посредством система који се односи на регистроване туристе у приватном смјештају, у Будви борави 40.749 гостију, што је на нивоу прошле године, саопштено је из локалне ТО.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Како наводе, у хотелима одмара 17.137 туриста, међу којима су најбројнији гости из Србије, Израела, Босне и Херцеговине, Њемачке и Швајцарске.
„ХГ ‘Будванска ривијера‘, највећа хотелска групација у Црној Гори, ових дана биљежи стопроцентну попуњеност смјештајних капацитета. Доминирају гости из региона, Казахстана и Израела, али и западне Европе и земаља Балтика. Тренд одличне попуњености у свим објектима ‘Будванске ривијера‘ задржаће се током цијелог августа, а у овом периоду постоје и добре најаве за септембар – истичу у овом предузећу“, саопштено из ТО Будва.
У приватном смјештају је регистровано 22.663 госта, а највише их је из Србије, Русије, Украјине, Босне и Херцеговине и Њемачке.
„Према последњим званичним подацима Секретаријата за привреду Општине Будва – сектора за туризам, тренутно је на подручју будванске ривијере званично издато 2.900 одобрења о обављању угоститељске дјелатности у домаћинствима, односно категорисано је око 33.000 лежајева. Подаци говоре и да на територији општине Будва има око 18.000 стамбених јединица, односно око 70.000 условних лежајева у објектима који плаћају туристичку таксу“, наводе у ТО Будва.
Према подацима Туристичке организације општине Будва и процјени броја гостију у приватном смјештају на основу параметра изнесеног комуналног отпада са подручја општине Будва, у Будви укупно борави близу 65.000 гостију, што је на нивоу прошле године.
Плажа испред хотела Принцес - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
ЕКОНОМИЈА
Нагла промена на црногорском приморју – тражи се кревет више
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала