- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Мисле да је црква обична зграда: Остаци разбијене војске настављају с провокацијама на Цетињу

© Sputnik / СпутњикЗастава Црне Горе и путокази на Дворском тргу на Цетињу
Застава Црне Горе и путокази на Дворском тргу на Цетињу - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
Пратите нас
Књижевник Милутин Мићовић каже за Спутњик да су провокације које смо видјели последњих дана испред Цетињског манастира последица дугог расцјепа у Црној Гори.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
„Провокације које гледамо последњих дана испред Цетињског манастира су последица владања једне партије и једне идеологије која је народ раздвојила, али није само народ раздвојила, већ и ум од истине. Они који су били у том монополу мислили су да посједују истину, али се показало да у ствари ударају главом о зид, јер не знају гдје је истина. Нјима не треба Цетињски манастир и црква ради цркве, њима треба да покушају да је отму од оних којима црква треба“, каже Мићовић, коментаришући то што су последњих дана државне заставе Црне Горе качене на ограду Цетињског манастира.
Наш саговорник, који је иначе добитник награде „Мирослављево јеванђеље“ за роман „Луче у тами Црне Горе”, истиче да је ту ријеч о неким формама последњег распада режима који је дуго држао разне монополе и који је имао намјеру да успостави монопол и над православним народом у Црној Гори, али то им се обило о главу и сада ти остаци разбијене војске облијећу око цркава, лијепе заставе за цркве...
„Они мисле да је црква обична зграда, нешто што је сасвим видљиво и опипљиво. А црква је за њих нешто што је засигурно невидљиво и непознато“, казао је Мићовић за Спутњик.
Цетињски манастир - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2022
РЕГИОН
Нова провокација: Застава Црне Горе пројектована на зиду Цетињског манастира
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала