- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Ђоковића, Надала и Федерера није лако заменити“

© AP Photo / Seth WenigСтефанос Циципас
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
Пратите нас
Грк Стефанос Циципас изјавио је да Србин Новак Ђоковић, Швајцарац Роџер Федерер и Шпанац Рафаел Надал припадају најбољој генерацији тенисера у историји овог спорта, преноси сајт „Њутенис“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Циципас је говорио и о младим тенисерима на АТП листи. Јасно је већ деценијама да су многи добри тенисери остали без освојених Гренд слемова јер су споменута тројица апсолутно доминирала, али Грк у свему томе проналази и нешто позитивно.
„Мислим да смо сада све ближи великој тројци"- Ђоковића, Федерера и Надала није лако заменити. Верујем да нам је играње против њих помогло да растемо и достигнемо одређени ниво", рекао је Циципас.
Талентовани грчки тенисеристакао је и да би тенис био другачији да нема велике тројке. Јасно је да ће морати да протекне много воде Дунавом да би тенис добио веће играче од ове тројице „бесмртних“.
„Ђоковић и Надал могу да освоје још титула. Млади тенисери? Мислим да су Карлос Алкарас и Јаник Синер испред осталих, али сматрам да има много младих талентованих тенисера. Тенис има сјајну будућност", рекао је Циципас.
Грчки тенисер има такву позицију да мора и даље да „трпи“ Ђоковића и Надала, а у исто време се појављују нове звезде као што је Алкарас.
Међутим, Циципас на све гледа са оптимизмом.
„Имам само 23 године, а освојио сам 10 титула. Надам се да ћу их још много освојити, а пре свега желим Грен слем трофеје", закључио је Циципас.
На његову жалост, Новак и Рафа не планирају скорије да стану са освајањем Гренд слемова.
Дочек Новака Ђоковића испред Скупштине - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
СПОРТ
Кенедијев братанац: Нека Бајден пусти Новака на УС Опен
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала