- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Сабор трубача у Гучи посетило 100.000 људи

© Sputnik / Александар МилачићДрагачевски сабор трубача у Гучи
Драгачевски сабор трубача у Гучи - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
Пратите нас
Овогодишњи Драгачевски сабор трубача у Гучи, који је трајао од 5. до 7. августа, посетило је 100.000 људи, објавили су организатори манифестације.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Директорка туристичке организације Драгачево Алексадра Митровић истакла је да је манифестација протекла у најбољем реду, те да је број гостију оправдан, узимајући у обзир да је у питању догађај који има своју дугу традицију.
„Највећи број страних туриста дошао је из земаља региона, али и из Француске, Холандије и Португала. Драго ми је да су утисци гостију и више него позитивни и да су успели да на прави начин осете енергију сабора, по којој смо надалеко познати. Посебно сам поносна што смо богатим музичким програмом и културно-уметничким садржајем успели да превазиђемо сва очекивања“, рекла је Митровићева.
Подсећања ради, током три фестивалска дана публика је имала прилику да ужива у звуковима вишеструко награђиваних мајстора трубе – Дејана Јевђића, Дејана Лазаревића, Дејана Петровића са својим „Биг Бендом“, Екрема Мамутовића, Бобана и Марка Марковића.
Посетиоци су имали прилику да чују и Даницу Црногорчевић, затим препознатљиве тонове „Биг Бенда“, оркестра РТС-а, Народног оркестра РТС-а са гостима солистима Аном Бекутом, Снежаном Ђуришић и Драгицом Радосављевић Цаканом.
Међу гостима манифестације нашао се и бенд „Диванхана“ и група „357“.
Победник овогодишњег 61. Драгачевскског сабора трубача у Гучи је Елвис Бајрамовић, док је титулу Најбољег оркестра понео оркестар Бојана Крстића из Владичиног Хана, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала