- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Узнемирујућ тест „Теслиног“ ауто-пилота: Не препознаје децу на путу /видео/

CC0 / Unsplash/David von Diemar / Тесла модел 3
Тесла модел 3 - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2022
Пратите нас
Професионални тест-возач испробао је на полигону у Калифорнији „Теслиног“ ауто-пилота и резултати су, најблаже речено, узнемирујући.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Група за безбедност саобраћаја „Dawn Project“ тврди да најновија верзија „Теслине“ самовозеће технологије није безбедна за употребу, након што аутомобил у неколико наврата није препознао дете на путу и пошто је ударио у лутку без стајања.
Тврдње да технологија очигледно има проблема у препознавању деце на путу део су кампање којом се од америчког Конгреса тражи да забрани коришћење „Теслине“ технологије ауто-пилота.
У неколико тестова, професионални тест-возач утврдио је да софтвер, пуштен у употребу у јуну, није успео да препозна лутку детета приликом просечне брзине од 40 километара на сат, нити при већим.
Оснивач групе „Dawn Project“, Ден О‘Дауд, назвао је резултате „дубоко узнемирујућим“, додајући да тврдње „Тесле“ да је нови софтвер „невероватан“ нису тачне и представља смртоносну претњу по људе.
„Више од 100.000 људи вози „тесле“ и на јавним путевима користи софтвер за самовозећи мод и тако у ризик ставља децу широм земље“, истакао је О‘Дауд, преноси РТС.
Фабрика за производњу аутомобила Тесла - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
ЕКОНОМИЈА
„Тесла“ отвара нову фабрику у Кини - капацитет два милиона возила
Паркинг место за пуњење електричног аутомобила - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
СВЕТ
Електрични аутомобил пао са трећег спрата, погинуло двоје /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала