- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Швајцарска изгубила неутрални статус, не може да заступа интересе Кијева у Русији

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
Пратите нас
Швајцарска је увођењем антируских санкција изгубила неутрални статус и не може да заступа интересе Кијева у Русији, изјавио је заменик директора Одељења за информисање и штампу Министарства спољних послова Русије Иван Нечајев на брифингу у Москви.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Швајцарце је заиста интересовало наше мишљење о могућем заступању интереса Украјине у Русији и Русије у Украјини и то прилично давно“, рекао је Нечајев.
„Ми смо врло јасно одговорили да је Швајцарска, нажалост, изгубила статус неутралне државе и не може да буде ни посредник ни заступник интереса. Као што је познато, Берн се придружио нелегалним санкцијама против Русије, он подржава антинародни нацистички режим у Кијеву, учествује у агресивној русофобичној кампањи коју су покренули Запад и Украјина. Апсолутно је несхватљиво како се таквим понашањем може понудити посредовање, заступање и друге добре услуге“, оценио је Нечајев.
Према његовим речима, „чињеница да је Берн, знајући наше мишљење, наставио преговоре са Кијевом по питању међусобног заступања, потврђује да га не занимају интереси Русије“.
„То само потврђује наш став да не може бити речи ни о каквом заступању и посредовању Швајцарске“, закључио је он.
Раније је швајцарско Министарство спољних послова саопштило да су Швајцарска и Украјина постигле договор о томе да интересе Кијева у Русији заступа Швајцарска.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала