- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Паклена ноћ у Црној Гори, ветар разбуктава ватру, има повређених /фото,видео/

© Фото : Спутњику уступило Ватрогасно друштво ПерастПожар изнад Пераста
Пожар изнад Пераста - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
Пратите нас
После борбе са ватреном стихијом која је трајала целе ноћи, пожар код Црвене плаже у Бару је под контролом, изјавио је замјеник командира Службе заштите и спашавања Ацо Вулевић. Истовремено, ветар је разбуктао пожар код Котора, а надлежни тврде да је ситуација за сада под контролом и да стамбени објекти нису угрожени.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Ситуација у Бару тренутно мирна, ватрогасци на опрезу

Ватрогасци у Бару су јутрос успели да ватру ставе под контролу, ситуација је тренутно мирна, али су и даље на терену.
У пожару су лакше повређене две особе које су помагале у гашењу, казао је Ацо Вулевић.
„Наше екипе су и даље на терену и граничне ивице пожара одржавају под контролом. Куће су безбедне, људи су безбедни, није било материјалне штете на објектима. Лакше су повређени ватрогасац и један грађанин, њихово је стање стабилно“, казао је он.
Истакао је да је пожар код Црвене плаже шеста интервенција током јучерашњег дана.
„Као шлаг на торту, десио се овакав велики пожар. Била је цела јединица активна и захваљујући солидарности људи и из других општина успели смо да заштитимо људе и куће“, казао је Вулевић.
© Фото : Спутњику уступио портал Бар на длануХеликоптер МУП-а Црне Горе у гашењу пожара код Бара
Хеликоптер МУП-а Црне Горе у гашењу пожара код Бара - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
Хеликоптер МУП-а Црне Горе у гашењу пожара код Бара
Објаснио је да северозападни крак пожара (изнад плаже и угоститељског објекта „Запа“) успешно контролишу, а исто важи и за део изнад и испод пруге. Значајан део људства је распоређен и у рејону Зеленог појаса, где ватрогасци штите куће којима се ватра опасно приближила.
Додао је да су ватрогасци уморни, али и даље приправни.
Успостављен је друмски саобраћај од Шушња према Сутомору, који је у неколико наврата био обустављан због великог пожара у Зеленом појасу, пренео је портал Баринфо.
„Железнички превоз“ и „Железничка инфраструктура“ саопштили су да је око 15 часова успостављен железнички саобраћај између Сутомора и Бара, а да ће ноћни воз из Бара за Београд кренути по реду вожње.
Пожар је прогутао и више стабала старих маслина, пренела је РТЦГ.

Ветар разбуктао пожар код Котора

Пожар на Дражином врту у Котору, потпомогнут појачаним ветром се разбуктао, а заменик командира Службе заштите и спашавања Едуард Ковачић каже да су на ту локацију послате све расположиве, ватрогасне снаге и да им помоћ пружају и припадници Добровољног ватрогасног друштва "Богољуб Брезић" из Пераста.
© Фото : Спутњику уступило Ватрогасно друштво ПерастПожар изнад Пераста
Пожар изнад Пераста - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
Пожар изнад Пераста
"Ватра је пришла кућама, али за сада је ситуација под контролом", рекао је Ковачић за Радио Котор, који јавља да изнад Пераста и Столива јутрос нема дима.
© Фото : Спутњику уступило Ватрогасно друштво ПерастПожар изнад Пераста
Пожар изнад Пераста - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
Пожар изнад Пераста
Тренутно су, осим на Дражином врту, активни пожари у Костањици, Морињу и Бијелој, као и на пожаришту изнад Каменара.
"Стамбени објекти на овом подручју нису угрожени", казао је Ковачић.
Ватру изнад Каменара тренутно из ваздуха гаси један противпожарни авион МУП-а Црне Горе типа "Аир Трацтор АТ-802" јер су хеликоптери ВЦГ који су јуче гасили пожаре у Боки, јутрос преусмјерени на гашење великог пожара између Сутомора и Бара, пренели су подгорички медији.

Још активан пожар изнад Херцег Новог

Ситуација са пожарима у Херцег Новом, релативно је боља у односу на претходну ноћ, али и даље није добра, казао је Ћировић у јутарњем програму "Добро јутро Црна Горо".
“Тренутно је опожарено четири до пет километара на подручју општине Херцег Нови. То је пожар који је изазва гром прије три дана. Већ трећи дан се боримо са пожаром, терен је јако неприступачан. Опожарено је велико подручје.
Пожар је под контролом, куће нијесу угрожене, али пошто јак вјетар разбуктава ватру стално, не знамо чему се можемо надати”, казао је Ћировић. За канадер из Хрватске чули су само из медија.
“Прве информације смо добили из медија. Око поноћи смо добили информацију из ОК централа ће канадери данас дејствовати, међутим, они, као што видите, још нису изнад Боке. Они би нам много помогли, па се надамо да ће доћи”, рекао је Ћировић. Ватрогасци и добровољци имали су цијеле ноћи пуе руке посла.
“На подручју мјеста Крушевице, синоћ је било 20 припадника Службе заштите и спашавања са мјештанима, ловцима и добровољцима. Читаву ноћ смо гасили.
Јутрос смо направили замјену екипа, опет су ту мјештани, ловци. Ми данас чекамо помоћ Директората за заштиту и спашавање у виду авиона који нам је у најави, тако да ћемо са њим покушати да санирамо пожар”, истакао је он.
Пожар изнад Црвене плаже - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2022
РЕГИОН
Велики пожар изнад Црвене плаже, блокирана барска пруга /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала