- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Америка ублажила већину ковид мера, укинута социјална дистанца

CC0 / Pixabay / Њујорк
Њујорк - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
Пратите нас
Амерички Центри за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) ублажили су корона мере, укидајући обавезу држања растојања као и препоруку грађанима у вези са изолацијом у случају блиског контакта са зараженом особом.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Америчка здравствена агенција је такође саопштила да више није обавезно ни држање најмање два метра растојања од других.
ЦДЦ је објаснио да се се на ове промене одлучио због чињенице да је више од две и по године од почетка пандемије, скоро цела популација САД стекла одређени ниво имунитета, било вакцинацијом или од инфекције.
Поједине мере су задржане, па се тако подстиче тестирање за људе са симптомима и њихови блиски контакти, , преноси Си-Ен-Ен.
Такође се каже да особе које имају позитиван тест треба да остану код куће најмање пет дана и да носе маску у контактима са другима укупно 10 дана.
Препорука да се носе маске у затвореном простору важи и даље у око пола земље, где се сматра да постоји висок проценат преношења у заједници.
„Ова пандемија је тренутно у знатно другачијој фази него у последње две године“, рекла је ауторка нових смерница Грета Масети из ЦДЦ-а, преноси ЦНН.
Препоруке ЦДЦ-а односе се на све грађане САД, али би промене могле да буду посебно важне за школе, које током овог месеца започињу наставу у многим деловима земље.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала