- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како је „Стара дама“ завела Филипа Костића?

© Фото: Скриншот/Twitter@juventusfcenФилип Костић
Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
Пратите нас
Српски репрезентативац Филип Костић (29) озваничио је 16 милиона евра (са бонусима) тежак трансфер каријере из Ајнтрахта у Јувентус и неколико месеци уочи Мундијала у Катару драстично подигао цену и себи и српском фудбалу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Дуго се нагађало где ће сјајни Крагујевчанин наступати од јесени. Ајнтрахт је морао да га прода јер је Филип ушао у последњу годину уговора у Немачкој, преговарао је Србин и са енглеским Вест Хемом и био на корак од Лондона, али је на крају ипак завршио у црно-белом дресу.
А како је „Стара дама“ завела Филипа Костића?
За све је „крив“ један човек, тренер Јувентуса Макс Алегри, који има у глави тачну улогу за Костића. По његовим замислима, Филип је идеално крило за формацију 4-4-2.
Тренер Јувентуса је фелксибилан, увек покушава да прилагоди тактику типу играча који поседује, али да то буде у складу са његовим начелима офанзивног и директног фудбала. Није у томе успео прошле године са Артуром и Кулушевским, али јесте са већином играча са којима је радио током каријере.
Наводно је Алегри потрошио добрих пола сата да у телефонском разговору убеди Костића у пројекат новог Јувентуса са Погбом и Паредесом (треба да стигне из ПСЖ) на средини. Италијан види Србина као важну силу на левом крилу и учинио је све да га убеди да му се придружи.
Алегри жели да врати поново у моду игру са четворицом фудбалера на средини терена, што је раније често био „италијански фазон", а што му је доносило резултате када је доминирао с Јувентусом средином минуле деценије.
Неки сматрају да је Костић погрешио у избору клуба поготово јер је пре њега стигло још једно крило, Аргентинац Анхел ди Марија.
Ипак, у Јувентусу имају предодређену позицију за Филипа кога са 29 година сматрају довољно зрелим да се уклопи у све тактичке замисли тренера Алегрија. И да не прави драму ако некад почне меч с клупе јер је сезона дуга и напорна.
Костић је прошле сезоне био трећи најопаснији фудбалер у Бундеслиги у противничкој трећини, према извештајима скаута. Испред њега су били само Мађар Шобошлаји (Лајпциг) и Немац Давид Раум (тада Хофенхајм сада РБ Лајпциг).
Такође, био је изузетан и у креирању шанси саиграчима где је од њега бољи био само Кингсли Коман из Бајерна. Дакле, Јувентус је за релативно скромне паре убо џек-пот.
За долазак Костића у Торино наводно се залагао и Душан Влаховић који игра са Филипом у репрезентацији Србије. Медији блиски Јувентусу пишу да Душан једва чека центаршутеве са леве стране Костића, који су прославили својевремено Луку Јовића у дресу Ајнтрахта и донели му статус најскупљег Србина икада у једном тренутку.
У сваком случају, за Филипа Костића почиње нова ера, романса са „Старом дамом“ која би могла поново да засија пуним сјајем са чувеном „седамнаестицом“ на левом крилу.
Немања Пејчиновић - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
СПОРТ
„Русији нису потребни издајници, Запад испира мозгове странцима“
Српски фудбалер Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
СПОРТ
Тадић за Спутњик: Покушали су да ме опљачкају, али се нису добро провели /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала