- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Објављене нове цене горива

© Tanjug / JADRANKA ILICБензинска пумпа у Београду
Бензинска пумпа у Београду - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
Пратите нас
Министарство трговине објавило је нове цене горива. Евродизел ће се од данас од 15 часова продавати по цени од највише 207 динара за литар, а моторни бензин европремијум БМБ 95 за највише 180 динара за литар.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Максимална цена евро дизела претходне недеље била је 209 динара, а максимална цена бензина евро премијум БМБ 95 биће 184 динара.
Влада је усвојила и Одлуку о привременом смањењу акциза на поједине деривате нафте за 10 одсто.
Ову одлуку влада је донела имајући у виду актуелну ситуацију са ценом сирове нафте на светском тржишту која негативно утиче на макроекономску стабилност у земљи, а у циљу редовног снабдевања тржишта дериватима нафте, очувања стандарда грађана, као и очувања привредне стабилности.
На јучерашњој седници донета је и измењена одлука о привременој забрани извоза Евро дизела ЕН 590 којом се забрана продужава за још седам дана.
Доношењем ове мере спречиће се могуће штете по привреду и грађане с обзиром на то да енергетска криза на светском тржишту и даље проузрокује претњу од настанка критичне несташице ове робе битне за грађане.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала