- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина позива САД да прекину контакте са Тајваном

© AFP 2023 / WANG ZHAOКинеска и америчка застава
Кинеска и америчка застава - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Пратите нас
Кина се противи било каквом контакту између САД и Тајвана, рекао је портпарол кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Кина се увек противи да друге земље преговарају и потписују било какве суверене и формалне трговинско-економске споразуме са Тајваном. Захтевамо да се Сједињене Државе стриктно придржавају принципа Једне Кине и одредби три кинеско-америчка заједничка саопштења, зауставе сваки облик званичног контакт са Тајваном и уздрже се од преговора и потписивања формалних споразума са Тајпејом“, рекао је Ванг.
Придржавање принципа једне Кине је предуслов за учешће Тајвана у спољноекономској сарадњи, рекао је он, а САД не би требало да шаљу лажне сигнале сепаратистичким снагама на Тајвану.
НР Кина је још једном подсетила Сједињене Државе на њихову спремност да предузму одлучне мере за заштиту свог суверенитета.
„Кина ће предузети снажне мере да заштити свој суверенитет и територијални интегритет и саветујемо Сједињеним Државама да не доносе погрешне одлуке“, додао је Ванг.
Канцеларија америчког трговинског представника саопштила је да су се америчка и тајванска страна сложиле да почну преговоре на јесен у оквиру Трговинске иницијативе САД и Тајвана за 21. век, која је представљена почетком јуна.
Кинеска војска испаљује ракете током вежби у Тајванском мореузу - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
СВЕТ
„Независност Тајвана значи рат“: Кинески званичник упозорио Запад
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала