- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Шмит објаснио зашто је недавно бурно реаговао у јавности

© Sputnik / Лола ЂорђевићКристијан Шмит
Кристијан Шмит - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
Пратите нас
Такозвани високи представник у БиХ Кристијан Шмит је своју недавну бурну реакцију на конференцији за новинаре у Горажду, која је изазвала мноштво реакција у БиХ, Немачкој и региону, каже да свако понекад дође у такву ситуацију.
„А знате, понекад свако дође у ситуацију да мора бити гласан да би га чули. Моја порука стоји. Морам рећи да сам и прилично задовољан да сам имао толико реакција од обичних људи“, рекао је Шмит у великом интервјуу за сарајевски портал Кликс.
Шмит је током посете Горажду разговарао са новинарима о изменама Изборног закона и деблокади Федерације БиХ, и том приликом врло жустро говорио, љут због, како је рекао, нерада политичара, играња политичких игара и пребацивања одговорности с једних на друге.
На питање новинара о томе због чега се није фокусирао и на права Oсталих приликом састављања измена, Шмит је реаговао врло отворено и бурно.
„Глупост, потпуна глупост. Људи, нисам дошао да седим и стојим овде, ја бринем за ову државу. Ово је град у којем су људи губили животе и ми (ОХР) нисмо овде да играмо политичке игре. Политичари их играју и мени је више доста тога. Жао ми је што сам гласан, али преко главе ми је инсинуација које су нетачне“, рекао је Шмит.
Шмитов наступ где је видно изнервиран изазвао је лавину реакција како јавности у региону, тако и немачких медија.
Кристијан Шмит - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
РЕГИОН
Пала маска грађанину Шмиту: Шта се десило човеку који би да буде високи представник, па урла и прети
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала