- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Нове цене осигурања аутомобила од сутра

© Sputnik / Лола ЂорђевићКолона аутомобила
Колона аутомобила  - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2022
Пратите нас
Осигуравајућа друштва су, на препоруку гувернера Народне банке Србије Јоргованке Табаковић, одлучила да одустану од нових цена полиса аутоодговорности и од сутра ће вратити цене на ниво од пре повећања, 1. августа, речено је у Удружењу осигуравача Србије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прецизира се да ће цене од сутра, 26. августа, бити враћене на ниво од пре почетка августа, чиме ће бити укинуто повећање од 22 посто.
„Тиме се осигуравајућа друштва придружују напорима које НБС и гувернер Јоргованка Табаковић чине у сузбијању инфлације, а у корист грађана Србије и очувања њиховог животног стандарда. Подржавајући такву политику НБС, друштва за осигурање одустају од нових цена полиса аутоосигурања и поред свих аргумената у прилог поскупљењу и враћају их на ниво из јула 2014. године“, наводи се у саопштењу УОС-а достављеном Танјугу.
Додаје се да Удружење позива остале учеснике на тржишту аутомобила да прате њихов пример и да сви заједно, уважавајући напоре НБС, дају допринос очувању стандарда грађана Србије и ублажавању инфлаторних притисака.
„Нове цене основног осигурања моторних возила биле су на снази од почетка августа. Одлука о поскупљењу донета је први пут после 1. јула 2014. године, на основу анализе тренутне ситуације на тржишту аутомобила. На раст цена основног осигурања возила утицало је, пре свега, поскупљење нових и половних возила, као и резервних делова, али и знатно више цене радног часа у сервисима за поправку возила“, наводи се у саопштењу УОС-а.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала