- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Ману Чао 23. септембра у Ботаничкој башти

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаМану Чао
Ману Чао - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
Пратите нас
Познати француско-шпански музичар Ману Чао и велики миљеник српске публике, одржаће концерт 23. септембра у Ботаничкој башти „Јевремовац“ у Београду.
Концерт под називом „Акустик“ биће реализован у оквиру серије концерата „Гарден сешонс“ у организацији Центра београдских фестивала – ЦЕБЕФ.
Ману Чао је музичар који пева на француском, шпанском, енглеском, италијанском, арапском, каталонском, галицијском, португалском, грчком, а повремено и на другим језицима.
Своју музичку каријеру започео је у Паризу, свирајући са групама „Хот пентс” и „Лос караyос”, које су комбиновале различите језике и музичке стилове.
Са пријатељима и братом Антоаном Чаом основао је бенд „Мано негра” 1987. године, који је постигао значајан успех, посебно у Европи, с хитовима – „Mala Vida”, „King of Bongo”, „King Kong Five”, „Out Of Time Man”.
Постао је соло уметник 1995. године и од тада редовно иде на турнеје са својим бендом „Радио Бемба“ чији је циљ био да се дочара звук уличне музике и барских сцена из различитих култура.
Ману Чао и група провели су неколико година путујући по Јужној и Централној Америци, снимајући нову музику, на основу чега је настао албум „Clandestino” 1998. године продат у преко пет милиона примерака, а посебно су се издвојиле песме „Bongo Bongô и „Clandestino”.
Уследили су албуми „Próxima Estación: Esperanza” (2001), „Radio Bemba Sound System” (2002), „Sibérie m''était contéee” (2004), „La Radiolina” (2007), „Baionarena” (2008), а недавно је Ману Чао објавио нове песме, међу којима је најновија „Me Provoca Te Ver”.
Ману Чао више пута је наступао у Србији на различитим локацијама – на фестивалу „Егзит” у Новом Саду више пута, у Београду на Стадиону Ташмајдан и у Хали спортова.
Бил Гулд, басиста и шеф „Faith No More“ - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
КУЛТУРА
Бил Гулд из „Faith No More“ роконачелник 55. Зајечарске гитаријаде
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала