Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Стејт департмент: Споразум Београда и Приштине о личним картама корак напред ка нормализацији односа

© AP Photo / Luis M. AlvarezСтејт департмент
Стејт департмент - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе подржавају споразум Београда и Приштине о улазно-излазним документима и виде га као важан корак напред ка нормализацији односа усредсређеној на међусобно признавање, изјавио је Ведант Пател, портпарол Стејт департмента.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Пател је то рекао на брифингу за новинаре на ком је одговарао и на питања везана за последњи договор у дијалогу Београда и Приштине.
„Као што знате, кроз дијалоге уз подршку ЕУ, Србија је пристала да елиминише документе за улазак и излазак за носиоце косовских личних докумената, а Косово се сложило да не уводи документе за улазак и излазак за носиоце личне карте Србије. САД и ово одељење подржавају овај споразум и виде га као важан корак напред ка нормализацији односа усредсређених на међусобно признавање“, рекао је Пател.
Он је навео и да се дијалог показао као важан и флексибилан механизам за решавање спорова.
„Дијалог је механизам кроз који Србија и Косово могу да дођу до свеобухватног договора о нормализацији односа две земље који ће обема земљама отворити европску будућност. На основу посвећености обе стране и напорног рада специјалног представника ЕУ, наћи ћемо начин да идемо напред на миран начин“, навео је Пател, преноси Косово онлајн.
Административни прелаз Јариње - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
СРБИЈА
Спрема ли се договор и за регистарске таблице – које су опције у игри
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала