- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Цене гаса у Европи пале испод 2.450 долара за хиљаду кубика

© Sputnik / Ivan Rudnev / Уђи у базу фотографијаГасовод «Јамал–Европа»
Гасовод «Јамал–Европа» - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
Пратите нас
Цене гаса у Европи током трговања у среду пале су 12 одсто – тренутно су испод 2.450 долара за хиљаду кубика, показују подаци лондонске берзе са лондонске берзе „Ице“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Цена октобарских фјучерса на отварању берзе износила је 2.792,6 долара за хиљаду кубика, док је већ у 14.50 часова вредност фјучерса пали на 2.417 долара за хиљаду кубних метара.

Испоруке руског гаса у складиште у Летонији скоро четвороструко мање

У првој половини 2022. године Инчукалнско подземно складиште гаса у Летонији добило је 2,7 терават-сати гаса из Русије, што је 3,6 пута мање него у истом периоду 2021. године, наводи се у извештају оператора летонског заједничког система за транспорт и складиштење природног гаса, компаније „Конексус балткик грид“.
Смањење је повезано са тим што су финансијске трансакције са Русијом значајно отежане, као и због високе цене природног гаса на светским тржиштима.
Цене гаса у Европи у марту су четири дана заредом обнављале историјске максимуме због страховања од забране увоза руских енергената. Рекорд је постављен 7. марта када је цена за хиљаду кубика гаса износила 3.892 долара.
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
РУСИЈА
Мађарска и „Гаспром“ уговорили додатне испоруке гаса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала