Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Брнабић у понедељак обилази Северну Косовску Митровицу, Звечан и Лепосавић

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Председница Владе Србије Ана Брнабић боравиће у понедељак, 5. септембра, у једнодневној посети Косову и Метохији и том приликом обићи ће Косовску Митровицу, Звечан и Лепосавић, саопштила је Канцеларија за КиМ.
Заједно са председницом Владе, Косово ће посетити и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић и директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић.
„Премијерка ће посету покрајини започети у понедељак преподне у Косовској Митровици где ће обићи први мултимедијални центар на северу Косова и Метохије и Духовну академију. Након тога предвиђена је посета манастиру Бањска у општини Звечан. У општини Лепосавић, председница Владе поподне ће посетити социјално угрожену породицу браће Радосављевић, која се званично усељава у нову кућу, изграђену средствима Владе Републике Србије, а преко Канцеларије за Косово и Метохију“, наводи се у саопштењу.
Посету општини Лепосавић, премијерка ће завршити обиласком породичног пољопривредног газдинства.
Како се напомиње, посета председнице Владе Србије Косову најављена је у четвртак, 1. септембра, 72 сата пре реализације посете, у складу са Споразумом о званичним посетама.
„Посета председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић Косову и Метохији има за циљ да пренесе поруке за очување мира и стабилности, у оквиру којих се једино може остварити останак и опстанак Срба на КиМ“, каже се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала