- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Турски медији: Анкара тражи од Кијева да разјасни кампању против турских бизнисмена

CC BY 2.0 / KLMircea / Flickr / Турска застава и мост преко Босфора
Турска застава и мост преко Босфора - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Пратите нас
У Украјини је почела агитација да се уведу санкције против турских бизнисмена због тога што Анкара не подржава антируске одлуке Запада, пише турски лист „Ајдлинк".
Турска је тражила од украјинских власти да разјасне кијевску агитациону кампању против турских бизнисмена и банака. Наводи се да је са таквим позивом наступила и амбасада Турске у Кијеву.
„Извори су саопштили да је турска страна скренула пажњу украјинској страни своју одлучну реакцију и тражено је појашњење", пише лист позивајући се на дипломатске изворе.
Турски медиј додаје да је у Украјини почела агитација да се уведу санкције против турских бизнисмена због недостатка подршке Анкаре антируским одлукама Запада. Појашњава се, да је објављен списак руководилаца низа турских банака са фотографијама, као и позиви да се санкције уведу против одређених компанија и појединаца.
Раније су турски медији навели да европске земље, које су хвалиле бившег председника Совјетског Савеза за укидање „гвоздене завесе" и истовремено отказују могућности да Руси једноставном процедуром добију визе, делују веома лицемерно.
Туристи на Црвеном тргу у Москви - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
РУСИЈА
Песков: Русија чека туристе из непријатељских земаља
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала