- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Апокалиптичне сцене из Хрватске: Олуја превртала камионе, оштећене све куће у Чазми, нема струје

Пратите нас
Снажно невреме праћено јаким ветром и кишом захватило је данас поподне подручје Чазме у Хрватској где су оштећени кровови многих објеката и возила, а на терен су упућене дежурне службе, преносе хрватски медији.
Јак ветар носио је кровове, чупао стабла и превртао камионе, а према првим информацијама велика материјална штета настала је на крововима кућа, пословних објеката, возилима и основној школи у Чазми.
„Невиђено невреме погодило је Чазму и стање је катастрофално. Преврнути камиони и аутомобили, срушени кровови кућа и готово да нема куће која није настрадала. Цивилних жртава колико ми је познато нема и то је најбитније. Материјална штета је огромна. Колико нам је познато, струје неће бити барем два дана“, рекао је жупан Марко Марушић, преноси Јутарњи лист.
Градоначелник Чазме Динко Пирак додаје да су оштећења озбиљна и да се ради о вишемилионској штети.
„Велики број стамбених објеката у потпуности је остао без крова, дакле не само без црепа, већ без целе дрвене грађе. Барем 30-так је таквих кућа, а у целом граду нема куће која није оштећена“, нагласио је Пирак, додајући да су осим кућа страдали и бројни привредни објекти.
Што се јавне инфраструктуре тиче, страдао је далековод и Чазма је тренутно без струје.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала