Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић примио у опроштајну посету амбасадора Пинтера: Односи Србије и Мађарске на највишем нивоу

© Tanjug / RADE PRELICПредседник Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Мађарске Атилу Пинтера
Председник Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Мађарске Атилу Пинтера  - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Мађарске Атилу Пинтера и захвалио му за дугогодишњи снажан допринос развоју односа двеју земаља и пријатељства два народа.
Председник Вучић је истакао да су односи Србије и Мађарске, захваљујући међусобном разумевању, на највишем нивоу у заједничкој историји.
Он је изразио задовољство што је данас у прилици да највишим државним орденом награди посвећеност премијера Орбана јачању партнерства наших двеју земаља, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника републике, преноси Танјуг.
Амбасадор Пинтер је рекао да му је било задовољство да представља своју земљу у Србији и да, колико год може, доприноси развоју пријатељства и сарадње, али и да прати убрзан напредак Србије, преноси Танјуг.
Такође је нагласио да му је част да у свом последњем радном дану као амбасадора у нашој земљи сведочи додели највишег ордена премијеру Орбану.
Председник Вучић и амбасадор Пинтер разговарали су и о билатералним односима и разноврсној сарадњи двеју земаља, а посебно о реализацији заједничких инфраструктурних пројеката.
Двојица саговорника су уверени да ће се Србија и Мађарска увек наћи једна другој кад је то потребно.
Вучић је и овом приликом изразио захвалност за активну подршку коју Мађарска пружа Србији у процесу евроинтеграција.
Председник Србије је амбасадору Пинтеру пожелео много успеха у будућем професионалном животу, наведено је у саопштењу.
Премијер Мађарске Виктор Орбан  - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
ЕКОНОМИЈА
Орбан: Европљани су енергетски патуљци, а уводе санкције џину – то је лоше /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала