Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Кфор спреман да интервенише ако се ситуација на Косову погорша

© AP Photo / Bojan SlavkovicАмерички војници у саставу КФОР-а на пункту код Лепосавића
Амерички војници у саставу КФОР-а на пункту код Лепосавића - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Пратите нас
Кфор је спреман да позове резервне снаге и интервенише у случају погоршања безбедносне ситуације, с приближивањем истека рока за пререгистрацију возила, изјавио је данас у Приштини први заменик команданта НАТО мисије у покрајини, бригадни генерал Лука Пиперни.
Пиперни је у седишту Кфора у Приштини изјавио новинарима да је ситуација сада мирна, али осетљива и да НАТО не може да искључи нове тензије или, како преноси Ројтерс, насиље на северу покрајине како се приближава 31. октобар.
"Ако се ситуација погорша, спремни смо да интервенишемо, спремни смо да се нађемо између демонстраната и безбедносних организација", рекао је Пиперни новинарима говорећи о, како наводи Ројтерс, приближивању истека рока за пререгистрацију возила на КиМ.
Он је рекао да Кфор има "довољно војника да се избори са ситуацијом" и да "са тим бројем припадника" може да "оконча било које повећање напетости".
"Ми смо на опрезу и спремни да делујемо...ако будемо имали повећање тензија, али такође можемо да доведемо резервне снаге...које можемо да позовемо у кратком року", истакао је бригадни генерал Пиперни.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала