- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко најавио састанак са председником Кине

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаАлександар Лукашенко
Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко саопштио је током разговора у Минску са првим потпредседником кинеске корпорације „Цитик констракшн“ Јанг Џанцангом да ће ускоро имати састанак са кинеским лидером Си Ђингпингом.
Лукашенко и председник Кине су се последњи пут срели у Самарканду у Узбекистану, где су од 15.до 16. септембра учествовали на самиту Шангајске организације за сарадњу (ШОС). Након преговора су Минск и Пекинг потписали декларацију о свеобухватним стратешким партнерствима.

„Имали смо темељан и садржајан састанак у Самарканду са председником Кине, размотрили смо сва економска питања наше сарадње, између осталог и питања која спадају у сферу ваше компетенције и одговорности. Договорили смо се да ћемо после 20. конгреса Комунистичке партије Кине детаљније разговарати о економији, политици и војно-техничкој сарадњи“, преноси агенција Белта речи Лукашенка.

Што се тиче сарадње са кинеском корпорацијом, Лукашенко је навео да жели да појасни ситуацију и рокове за неке пројекте и додао да ће „Цитик констракшн“ наставити да ради у Белорусији и да гради.
Национални народни конгрес Комунистичке партије Кине ће се одржати у октобру ове године.
Белоруски амбасадор у Кини Јуриј Сењко је раније говорио да је председник Кине неколико пута позивао белоруског председника да посети Кину и Лукашенко је узвратио позивом, међутим, због пандемије вируса корона је састанак неколико пута одлаган.
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
РУСИЈА
Лукашенко: Ситуација око Белорусије – веома опасна
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала