Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин: Никоме на Западу није стало до мира - само до пропасти Русије

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је данас да сви западни политичари више желе пораз Русије него мир у Украјини.
„Никоме није стало ни до мира, ни до народа, само до пропасти Русије, која ће се завршити тако што ће Русија бити распарачна и подељена, што ће се коначно доћи до сибирског богатства које ће бити подељено између моћних и великих“, рекао је српски министар.
Он је навео да је то, очигледно, циљ већине политичара на Западу.
Коментаришући говор председника Србије у УН, Вулин је рекао да је Вучић показао да је државник, а не политичар и да је синоћ био уз свој народ и говорио истину.
Вулин је на ТВ Пинк рекао да Вучић говори исто и на Истоку и на Западу и увек из позиције српског интереса.
"То се код њега не мења. Србија синоћ није спавала, али је била поносна да види каквог државника има, човека који се уписује у историју. Вучић је синоћ био уз свој народ и говорио истину. То су ствари које остају записане заувек", рекао је Вулин.
Нађите ми једног Србина који ће моћи да оспори једну реч из Вучићевог говора или Американца или Европљанина са аргументима да каже зашто Вучић није у праву, додао је Вулин и оценио да ће се из центара моћи видети само упадљива тишина.
"Поносан сам на оно што је изговорио Вучић", поручио је Вулин.
Одговарајући на питање о Отвореном Балкану, Вулин је рекао да је Србија ту показала колико је велика и да не затвара границе него их отвара.
"Србија позива друге да радимо заједно, да отворимо тржиште, Европи то не одговара јер сматра да је то нека врста конкуренције, а није", рекао је Вулин.
Он је упитао зашто Европа не каже "потребни сте нам развијени, него признајте Косово па ћемо за 10 година разговарати о роме".
"Као кад кажу уведите санкције Русији па ћете моћи да признате Косово", прокоментарисао је Вулин.
На питање о новој "арматури" дијалога између Београда и Приштине и моделу "две Немачке", Вулин је рекао да су у "две Немачке живели Немци, односно да на КиМ имамо Србе и већину Шиптара", као и да су две Немачке настале након што је Немачка, како је навео, почцинила геноцид, а Србија нити је неког напала, нити је извршила геноцид.
"Не треба нам никакав ратни сукоб. Вучић је доказао да је посвећен миру, али сумњам да има искрене саговорнике са друге стране...", рекао је Вулин.
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
СРБИЈА
„Неће му опростити“: Брнабићева о наступу Вучића у Њујорку
Александар Вучић у Уједињеним нацијама - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
СРБИЈА
Вучић у УН: Многи у овој сали и данас имају проблем са поштовањем територијалног интегритета Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала