Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Кфор увежбавао одговор у кризним ситуацијама

© Sputnik / Олег ИвановСрпске трупе и оклопна возила на путу између села Рашка и пункта Јариње на административној линији
Српске трупе и оклопна возила на путу између села Рашка и пункта Јариње на административној линији  - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
Пратите нас
Мисија Кфора предводила је војну вежбу за реаговање у сложеним кризним ситуацијама под називом "Златна сабља" на полигону у Новом Селу у општини Косовска Каменица на југоистоку Косова и Метохије, саопштио је данас Кфор.
Циљ вежбе, коју је водио заменик команданта Кфора, бригадни генерал Лука Пиперни, а учествовали су и припадници Еулекса, била је интеграција различитих средстава и капацитета Кфора и тестирање способности за успешно реаговање на сваку претњу која би могла да угрози слободу кретања и сигурност на подручју КиМ.
Командант Кфора, генерал-мајор Ференц Кајари, на крају вежбе изразио је захвалност и признање за показани професионализам и посвећеност коју су показали сви учесници, припадници Кфора и Еулекса.
Кроз редовне вежбе Кфор је задржао висок ниво оперативне спремности и наша мисија је у потпуности посвећена примени Резолуције 1244 Уједињених нација и обезбеђивању сигурног окружења и слободе кретања за све етничке заједнице на КиМ, наводи се у саопштењу.
Мисија је у потпуности спремна да предузме све неопходне мере да би испунила свој мандат, закључује се у саопштењу Кфора.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала