- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руси помажу развој бициклизма у Републици Српској

© Фото : Душан РепијаРуси бициклизам
Руси бициклизам - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
Пратите нас
Директор Бициклистичког савеза Републике Српске Владимир Куваља почео је шестодневну посету Русији, а први састанак имао је у Москви са председником Бициклистичке федерације Русије Вјачеславом Јевдокимовим и амбасадором БиХ у Русији Жељком Самарџијом.
Куваља је нагласио да су разговарали о јачању бициклистицких веза Српске и Русије, те конкретним заједничким пројектима.
„Сигуран сам да ћемо унапредити наш бициклизам партнерством са таквом бициклистичком нацијом и легендом каква је Јевдокимов. Добили смо подршку и амбасадора БиХ, тако да ћемо у што краћем року почети реализацију. Разговарали смо и о сарадњи у осталим спортским гранама и са задовољством могу да кажем да су Руси спремни да помогну развоју нашег спорта“, рекао је Куваља, а пренео Бициклистички савез Републике Српске.
Потом се састао са министром спорта Русије ОлегомМтатицином.
„Изненађен сам колико су упознати са мојим ставовима о једнакости свих спортиста света. Добро знам кроз шта су пролазили наши спортисти који су пре тридесетак година испаштали ни криви ни дужни, а сада се то дешава великој спортској нацији каква је Русија. Сложили смо се да спорт и политика треба да буду на супротним половима и да свет чини велику неправду руским спортистима и репрезентацијама које су суспендоване са готово свих такмичења", рекао је Куваља.
Куваља, који је директор Балканске бициклистичке уније и први човек трке Београд – Бањалука, у Русију је отпутовао на специјални позив организатора 10. Међународног спортског форума који данас поциње у Кемерову.
Куваља ће бити учесник панела којем ће присуствовати сви председници спортских савеза Русије, а најављен је и долазак председника Русије Владимира Путина.
Русија хокеј - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
СПОРТ
Писмо министра: Руским хокејашима забрањују улазак у Чешку?!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала