Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Протест представника комуналних предузећа испред зграде Скупштине града Београда

© Tanjug / VLADIMIR SPORCICПротест представника комуналних предузећа испред Скупштине града Београда
Протест представника комуналних предузећа испред Скупштине града Београда - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Пратите нас
Испред Скупштине града Београда одржава се протест представника комуналних предузећа који су незадовољни због оснивања два нова предузећа у Београду и "недостатка социјалног дијалога".
Они су поручили да неће дозволити да се оснивају иста комунална предузећа за исту делатност јер, како кажу, то није по закону.
Реч је о предузећу "Наплата превозне услуге Београда" које се, како су раније најавили градски челници, оснива у циљу ефикасније организације продаје карата, наплате услуга превоза и контроле возних исправа у јавном градском превозу и предузеће које ће се звати "Београд парк", а које ће се бавити уређењем паркова на територији десет градских општина.
Истовремено се у згради Скупштине града Београда одржава седница градског парламента.
Осим ребаланса буџета, што је најважнија тачка дневног реда данашње седнице, расправљаће се и о оснивању новог предузећа које ће се бавити наплатом карата у градском превозу, што је до сада радила приватна компанија "Кенткарт".
Поред тога, расправљаће се и о предлогу оснивања јавног комуналног предузећа "Београдски парк" за управљање парковима на подручју општина Вождовац, Врачар, Звездара, Земун, Нови Београд, Палилула, Раковица, Савски венац, Стари град и Чукарица.
На дневном реду је и одлука о решавању питања водоснабдевања становника обреновачког насеља Конатице, а реч је о 120 домаћинстава.
Такође, ту су и Предлог одлуке о додели назива улице на територији општине Нови Београд и допуна одлуке о неопходности исељења са планом пресељења домаћинстава која живе у неформалном насељу на локацији депоније "Винча", као и поновног успостављања извора прихода сакупљача секундарних сировина на тој депонији.
Пред одборницима је и измена одлуке о утврђивању обима средстава за вршење послова Града и градских општина и одређивању прихода који припадају Граду, односно градским општинама у 2022. години, као и Предлог одлуке о завршном рачуну буџета Града Београда за 2021. годину, пренео је Танјуг
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала