Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Велика акција полиције: Хапшење међународне криминалне групе

CC0 / Pxhere / Лисице
Лисице - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Пратите нас
Припадници МУП-а, Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Шапцу, ухапсили су петочлану међународну криминалну групу која се терети да је деловала на територији Србије и Италије и извршила кривично дело трговина људима, док се за још једном особом трага.
Ухапшени су З. Т. (1990), С. И. (1987), Б. Ш. (1991), Д. А. (1990) сви из Шапца и М. Б. (1972) из Лознице.
Они се сумњиче да су од прве половине 2016. до краја септембра 2022. године, користећи тешке прилике више лица са територије Шапца, истима најпре давали новац са већом каматом, доводећи их у положај дужничког ропства. Потом су их, како се сумња, доводили у заблуду да ће тај новац, чија је камата стално расла, моћи да врате просјачењем у Италији.
Оштећени су добијени новац у Италији давали члановима ове криминалне групе, а они који нису хтели да просе приморавани су силом и претњом. На овај начин, осумњичени су прибавили противправну имовинску корист за себе у износу од неколико десетина хиљада евра, које су трошили за сопствене потребе и луксузан живот.
Приликом претреса станова осумњичених, полиција је пронашла 14.640 евра, мању количину аустралијских и америчких долара, 560.000 динара, осам мобилних телефона и више картица за мобилне телефоне.
Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Шапцу.
Српска полиција - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
СРБИЈА
Полиција се огласила о нападу на радника кинеске компаније на Старици код Мајданпека
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала