Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Одређен притвор вишеструком силоватељу због угрожавања сигурности

© Sputnik / СпутњикЗграда правосудних институција у Катанићевој у Београду
Зграда правосудних институција у Катанићевој у Београду - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
Пратите нас
И. М, који је више пута осуђиван због силовања, саслушан је у Првом основном јавном тужилаштву због сумње да је угрозио сигурност новинарки „Информера“ које су радиле интервју са њим, а потом му је судија за претходни поступак Првог суда одредио притвор до 30 дана.
Против И. М. кривичну пријаву поднела је редакција „Информера“, између осталог због реченице у интервјуу упућене новинаркама "Ако одлучим да вас силујем, ја ћу да вас силујем, ако нема никога да то спречи“. И. М. је на саслушању негирао извршење кривичног дела које му се ставља на терет, бранећи се да претњу није упутио новинаркама, већ да је њом описивао своја ранија дела за која је осуђиван, наводе београдски медији.
Након саслушања, заменик тужиоца је предложио суду да му се одреди притвор због опасности да неће бити могуће обезбедити његово присуство у поступку, због околности које указују да би могао утицати на сведоке који тек треба да буду испитани, као и због опасности да би боравком на слободи могао учинити дело којим прети, а све то узимајући у обзир његову ранију вишеструку осуђиваност. Судија за претходни поступак прихватио је аргументе тужиоца и осумњиченом И. М. одредио притвор.
Тужилаштво ће, ради провере навода кривичне пријаве, испитати оштећене, евентуалне друге сведоке, затим ће наредити комисијско психолошко-психијатријско вештачење осумњиченог на околност његове урачунљивости, а потом ће донети одлуку о даљем поступању, саопштено је из Првог основног тужилаштва.
И. М. је ухапшен 30. септембра, када му је по налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду одређено задржавање до 48 сати.
Тужилаштву је у петак редакција дневног листа „Информер“ предала кривичну пријаву против И. М, у којој је прецизирано да је 27. септембра извршено кривично дело угрожавање сигурности на штету новинарки које су водиле разговор са њим, саопштило је тужилаштво.
Редакција „Информера“ претходно је објавила интервју са И. М, који је више пута осуђиван због силовања, а недавно је изашао из затвора пошто је одслужио казну од 15 година.
Полицијски комби - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
СРБИЈА
Ухапшен серијски силоватељ у Београду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала