- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Иран: Узвратићемо на одлуку ИАЕА

© AP Photo / Ronald ZakИранска застава испред зграде Међународне агенције за атомску енергију у Бечу
Иранска застава испред зграде Међународне агенције за атомску енергију у Бечу - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2022
Пратите нас
Ирански министар спољних послова Хосеин Амир-Абдолахијан изјавио је да је одлука донета против Техерана на одбору Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА), која надзире нуклеарне активности његове земље, политичка и да ће они одговорити на такву одлуку, преноси Анадолија.
Према наводима иранске државне телевизије, Абдолахијан се у Техерану састао са колегом из Омана, Сајидом Бадром Албусаидијем.
Абдолахијан се на заједничкој конференцији за новинаре одржаној након састанка дотакао и одлуке коју је против Ирана донео Извршни одбор ИАЕА.
Подсетио је да су делегација Министарства спољних послова Ирана и ИАЕА пре две недеље у Бечу договорили „снажну сарадњу“ између Техерана и ИАЕА, преноси Танјуг.
„Упркос томе, САД и три европске земље донеле су одлуку против Ирана како би извршили максималан притисак на Иран, утицали на домаће окружење и наставили са лицемерном политиком, још једном злоупотребили ИАЕА“, рекао је Абдолахијан.
Одлуком, о којој је гласао Извршни одбор ИАЕА у четвртак, 17. новембра, а за коју је гласало 26 од 35 земаља, Иран се позива да „одмах пружи прихватљиво техничко објашњење за присуство трагова уранијума на три непријављене локације“, оптужујући Иран да не сарађује на адекватан начин са ИАЕА.
Прљава бомба - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Специјална операција у Украјини
Руски дипломата о извештају ИАЕА о „прљавој бомби“: Питање није затворено
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала