- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

МУП Српске обележава крсну славу

© РТРСЖандармерија
Жандармерија - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2022
Пратите нас
Министарство унутрашњих послова Републике Српске обележава данас крсну славу - Свети архангел Михаило, а тим поводом отворен је новоизграђени објекат Полицијске академије и објекат Центра за обуку у Залужанима, који је саграђен за потребе Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије.
Укупан капацитет интерната је 125 соба са 500 кревета. Собе су распоређене у два крила на четири етаже. Свака соба има купатило и опремљене су за смештај четири кадета.
Отворен је и објекат Центра за обуку, првенствено намењен за смештај припадника Жандармерије и СА?-а за време похађања обука у Центру за обуку.
Претходно су потписани уговори са кадетима 25. класе Полицијске академије основне полицијске обуке и 11. класе за Специјалну анититерористичку јединицу.
Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да је оправдано постојање Центра за обуку, јер је одшколовано 3.000 младих припадника МУП-а.
Српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је за Републику Српску од изузетне важности да има снажне инстутуције, ефикасну и добро опремљену полицију која може да одговори на све безбедносне изазове модерног друштва.
"Зато сам поносна што смо данас заједнички отворили новоизграђени објекат Полицијске академије и објекат Центра за обуку, који је саграђен за потребе Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије", написала је Цвијановићева на друштвеним мрежама.
Она је министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Синиши Кострешевићу и свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске честитала крсну славу МУП-а.
Свечаности су поред Цвијановићеве присуствовали председник Републике Српске Милорад Додик, председник Народне скупштине Ненад Стевандић и председник Владе Српске Радован Вишковић, пренела је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала