- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Влаховић поручио Бразилцима: Хоћемо да обрадујемо српски народ

© Sputnik / Лола ЂорђевићРепрезентативац Србије Душан Влаховић
Репрезентативац Србије Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2022
Пратите нас
Нападач Јувентуса и фудбалске репрезентације Србије изјавио је у интервјуу за бразилски ТНТ Спортс да је циљ „орлова“ да на Мундијалу у Катару обрадују српски народ.
Србија се на Светском првенству такмичи у Г групи са Бразилом, Камеруном и Швајцарском, а први меч заказан је за 24. новембар против јужноамеричке селекције.
„Велика је ствар за нашу малу земљу што смо на тако великом догађају као што је Светско првенство. Сви играчи од малих ногу маштају да играју за своју земљу на великом такмичењу, стварно сам срећан и поносан што ћу имати прилику да играм на Мундијалу са својом земљом. Осећамо сви понос, једва чекамо да почне такмичење, биће сигурно дивно искуство и надам се да ћемо направити добар резултат. Неће бити лако, налазимо се у тешкој групи, морамо да будемо на високом нивоу, да дамо 100 одсто на терену, детаљи одлучују мечеве. Потребно је наравно и мало среће, али је важно да не гледамо предалеко, већ да идемо полако, свашта може да се деси, желимо да усрећимо наш народ“, изјавио је Влаховић за ТНТ Спортс.
Фудбалер Јувентуса причао је и о саставу Бразила, чији је лидер нападач ПСЖ Нејмар.
„Неће сигурно бити лако. Биће једна много тешка утакмица, Бразил је селекција која има највише успеха на Мундијалима, увек су фаворити на тако великим такмичењима. Морамо да будемо концентрисани, видећемо шта ће бити“, изјавио је Влаховић.
Некадашњи центарфор Партизана говорио је и о Јувентусу, где му се прикључио саиграч из националног типа Филип Костић.
„Од када сам дошао у клуб, осетио сам се прихваћено. Сви су ми помогли да се адаптирам брзо, како саиграчи тако и директори и људи унутар клуба. Они најискуснији су ми много помогли, спријатељио сам се са многима, срећан сам због тога. Срећан сам што је Филип дошао, лакше ми је кад играм са сународником. Привикао се и он на све, надам се да сам му помогао са стварима ван терена, како би могао да се фокусира само на фудбал“, рекао је српски фудбалер.
Влаховић је причао и о додели „Златне лопте“ на којој је завршио на 17. месту.
„Било је баш емотивно, била је то потврда да сам на правом путу. Много је леп осећај бити у таквом друштву са сјајним играчима. Наравно, ово је само подстицај да морам да наставим да радим, да се трудим и наравно да се забављам када сам на терену“, закључио је Влаховић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала